| 

 

A Sziltech Electronic Kft. az IPVS27
és IPVS37 digitális videó rendszerek
gyártója

Az integráció célja a Sarix technológiát használó kamera családok élő képének megjelenítése és teljes értékű PTZ vezérlés megvalósítása a saját monitorfal vezérlő szoftverünk (IPVS37M) Live View nevű alkalmazásunkban.

A monitorfal-vezérlő, Live View nevű, alkalmazásunk fő funkciója az élő videó képek megjelenítése, ezen felül természetesen számtalan felügyeleti funkcióval is rendelkezik. Az illesztésben részt vevő kamera családok közül első lépésben a Spectra IV IP H.264 kamera illesztése valósult meg, ezt követik az IX, IM, ID, IE és Spectra HD típusok.


A kép analízisről

A fent említett kamera családok alapértelmezetten tartalmaznak több a felhasználó által testre szabható, viselkedésképet. Minden viselkedésmódhoz több egyedi profil hozhatók létre. Ezekben a profilokban beállítható különböző forgatókönyv, magatartás, amelyet automatikusan felismer a rendszer és riasztást ad ki, hogy ha egyedi tevékenységet észlel.

Alapvető funkciók többek között az alkalmazkodó mozgás észlelés és a kamera szabotázsvédelem. A szabotázs védelem felismeri a látómezőben lévő kontrasztváltozást is. A riasztás a következő esetekben aktiválódik pl.: hogy ha festék spray-vel lefújják vagy a sapkával vagy bármilyen ruhával letakarják az optikát. Alkalmazkodó mozgás észlelés funkció követi a látómezőbe belépő tárgyak mozgását és riasztást indít, ha egy tárgy belép a felhasználó által meghatározott övezetbe.

Pelco Analytics konfigurálásakor időszaktól és feltételtől függően egyszerre több viselkedésmód közzül választhat. Abandoned Object, Adaptive Motion Detection, Camera Sabotage , Directional Motion , Loitering Detection , Object Counting, Object Removal.

Gyakorlatilag alkalmazható a rendszer autópályákon a sávok figyelésére, leállósávon való tartózkodás, illetve segélykérő telefonoknál történő megállás, forgalmi dugók, balesetek észlelésére. Az integrációnak köszönhetően a Live View szoftver csomag eseménykezelő felülete alkalmas több százezer esemény adatbázisba törénő szervezésére, kezelésére automatizált valós idejű esemény követésre.

Áttekintés


Projekt:

Románia A1 autópálya

Üzemeltető:

Autópálya Mérnökség


Megvalósult:

Első lépéseként megvalósult a kamerák élő képének megjelenítése és teljes értékű PTZ vezérlése a saját monitorfal-vezérlő szoftverünkbe integráltan (IPVS37M Live View alkalmazás)Eszközök:

Spectra IV IP H.264
IPVS37 Videó Rögzítő
IPVS37M Munkaállomás

Az alkalmazott technológia segítségével a kezelőszemélyzet elől semmi nem marad rejtve, ami a kamerák által befogott területen történik, nem beszélve arról, hogy a háttérben dolgozó hibrid rögzítésnek köszönhetően az elmulasztott jelenetek is villámgyorsan visszanézhetők.